WWW.HUUR-CAMPER-KOPEN.SURSTAD.NL
mobilhomes te huur provinciale staten overijssel mobilhome huren oost-vlaanderen goedkoop camper huren airco 12 volt mobilhomes verhuren
HUUR CAMPER NEDERLAND - Home - Camper Airco

 Accu camper

Camper accu

Een camper is voorzien van een startaccu en meerdere huishoudaccu's. Wanneer u rijdt zorgt de dynamo voor stroom in de startaccu en de huishoudaccu's. Als de camper stilstaat, kunt u best uw koelkast op 220 volt of gas schakelen. Als u op een camping overnacht kunt u een 220 volt aansluiting nemen.

Een camper is voorzien van een lader-omvormer die de huishoudaccu kan opladen. Tijdens het rijden zo weinig mogelijk apparatuur inschakelen. De accu krijgt dan de kans om goed op te laden.

Zonnepanelen helpen ook om uw accu op peil te houden.

Een accu vraagt regelmatig onderhoud. Controleer het vloeistof peil en vul dit zonodig bij met gedestilleerd water. Bij gel accu's is dit niet nodig. Bij langdurige stilstand is het handig de accu aan een druppellader te zetten of eens in de week op te laden.

Accu camper opladen

Voor de motor van de camper gebruiken we een startaccu. Deze is gebouwd om in korte tijd veel energie af te geven. Een huishoudaccu is gemaakt om langdurig energie af te geven en kan dieper ontladen worden.

Het binnen zetten van een accu in de winter zal bijdragen aan een langere levensduur. Maar denk eraan: een accu heeft een beperkte levensduur. Vooral accu´s die regelmatig te diep ontladen worden hebben een kortere levensduur.

Men kan daarom kiezen voor een automatische accubewaker. Bij een automatische accubewaker wordt de stroomtoevoer als de accuspanning onder een bepaald niveau is gekomen uitgeschakeld, en weer automatisch hersteld als de accu weer een bepaald spanningniveau heeft bereikt.

Een accuscheider koppelt de accu's automatisch van elkaar wanneer de spanning onder een bepaalde waarde is. Wanneer de spanning over één van de accu's weer boven een bepaalde waarde is gestegen, worden de accu´s weer parallel geschakeld.

reisverzekering - kinderfietsen - dakkoffer tweedehands - trampoline huren - vouwfiets kopen - springkussen huren - elektrische fiets
airconditioning inbouwen camper